Airco

Airco (3)Airco

Goed onderhoud aan uw airco is belangrijk. Voor het maximale comfort én een lange levensduur van uw airco, willen wij graag enkele zaken onder uw aandacht brengen.

  • De airco verliest 6 tot 10% koudemiddel per jaar. De airco trekt dan vocht aan, als dit niet tijdig wordt aangevuld. En dat is schadelijk voor uw airco-systeem. Ook de compressor kan door te weinig koudemiddel te heet worden en kapot gaan. Mocht de airco dus niet of slecht werken, is dit meestal te wijten aan te weinig koudemiddel.
  • Zet minimaal 1x per week de airco aan, ook in de winter! Als de airco niet gebruikt wordt, kunnen de afdichtingen uitdrogen en hierdoor kan deze gaan lekken. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van een kapotte airco.
  • Zet 10 minuten voor plaats van bestemming de airco uit om nare geuren te voorkomen. Door 10 minuten voor aankomst de airco uit te zetten heeft de verdamper kans om door de rijwind te drogen. Een vochtige verdamper is een uitstekende omgeving voor bacteriën om te groeien en zijn de oorzaak van nare geuren.
  • Mocht er een plasje water onder de auto staan vrees niet, dit is condens water wat bij de verdamper ontstaat. En door een afvoerslang onder de auto terecht komt.
  • Bij hoge buitentemperaturen zet eerst even de ramen open voordat u de airco aanzet, dit omdat zo de airco minder hard hoeft te werken en uw auto eerder op temperatuur is.

Maak een afspraak voor onderhoud aan uw airco en bel ons op 088-3360 088.